Öppettider:

Måndag- Fredag 11-22
Helger: 12-22

Medelhavsmat är nyttigt

Generellt sett räknas Medelhavsmaten som riktigt nyttig och hälsosam. Och dessutom så god! Vad mer kan man önska?!

Den nyttiga olivoljan

Eftersom över 15 länder gränsar till Medelhavet och dessa länder skiljer sig ekonomiskt, politiskt och även kulturellt är naturligtvis också matvanorna olika. Gemensamt för alla Medelhavsländerna är användandet av olivolja och en stor mängd grönsaker i maten. Olivoljan har en positiv sammansättning av fettsyror som är bra för hjärta och kärl. Just de hälsoproblem som är väldigt vanliga i Sverige. Det innebär dock inte att man kan äta obegränsade mängder, för då blir man blir tjock.
Runt Medelhavet är klimatet optimalt för i princip all grönsaks- och fruktodling. Då man har många soltimmar under stor del av året blir skördarna goda och optimalt näringsrika och därför äter man naturligtvis mycket grönsaker.

Måltiden en samlingspunkt för att må gott

Det är dessutom så att hela måltidskulturen runt Medelhavet befrämjar välbefinnandet. Man äter länge tillsammans med familj och vänner. Ofta består måltiden av flera mindre rätter, fast det är inte så tung mat. Så visst finns det många goda anledningar till att regelbundet vilja äta Medelhavsmat

Är du nu hungrig,...

så har du fått flera goda skäl till att boka ett bord hos oss. Klicka här>>>

Välkommen!

svzh-CNdanlenfrdeitptrues

Hemkörning av mat

foodora_badge